TÜRKİYE FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU MYO ÖĞRENİM BURSU HAKKINDA
10.11.2020

Fulbright Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrenim Bursu, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin, Amerika Birleşik Devletleri’nde “Community College” adı verilen yüksek öğrenim kurumlarında, bir yıl ders almalarını ve bir yılın sonunda Türkiye’ye dönmelerini amaçlayan bir burs programıdır. 2007 yılında başlatılan burs programı, Türkiye’de meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim görmek üzere burs veren tek programdır.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olarak, bir akademik yıl süre ile verilecek olan bursa son başvuru tarihi 14 Aralık 2020’dir. Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitimi, Turizm ve Otelcilik Yönetimi, Uygulamalı Mühendislik ve Ziraat’tir. Bu alanların alt dalları, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu'nun web sitesinde bu burs programına ait sayfada yer almaktadır. Burs programına başvurmayı düşünen öğrenciler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.