AZAMİ SÜRELER SONUNDA EK SINAV HAKKI ve PROJE DERSLERİ HAKKINDA
27.05.2021

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 18 Mayıs 2021 tarihli kararı ile "Azami süresini tamamlayıp sınavlara girme hakkı elde eden öğrencilerin bu derslerde uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış derslere bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebilecekleri, madde kapsamında azami süresi sonunda sınav hakkını kullanan öğrencilerin aynı zamanda staj uygulamasının da "bir ders" kabul edilmek suretiyle staj uygulamasına katılmasının, projeli dersler, atölye dersleri gibi uygulama içeren derslerinde bu kapsamda "staj uygulaması" gibi değerlendirilmesinin uygun olduğu, azami süresini doldurduğu halde öğrencinin doğrudan sınav yapılamayan bu derslerinin 5'ten fazla olması halinde 2547 Sayılı Kanunun 44. maddesinin (c) fıkrasının gereğince doğrudan ilişiğinin kesilmesi gerektiği" hususu hükme bağlanmıştır.

Bilginize sunarız...