TR | EN
MEKATRONİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ DOÇ.DR .MUSTAFA ÖZGÜR ÖTEYAKA NEZARETİNDE ALP HAVACILIĞA TEKNİK GEZİ
11/15/2018
Öne çıkan görsel

Alp Havacılık, Havacılık ve Uzay sanayisine sistem imalatı yapan bir özel teşebbüs firmasıdır.

 15 Kasım Perşembe günü, 14:00 -15:30 saatleri arası DOÇ.DR. Mustafa Özgür ÖTEYAKA Nezaretinde Mekatronik Programı, olarak Alp havacılığa teknik gezi  yapılmış Öğrencilerimize  Alp Havacılığın üretim faaliyetleri. çalışmaları hakkında teknik bilgi Alp havacılık yetkileri tarafından  öğrencilerimize  verilmiştir

Alp Havacılık
Alp Havacılık, Havacılık ve Uzay sanayisine münhasır ve bu sanayinin yüksek kalite, mühendislik ve üretim standartları altında, ağırlıklı olarak uçuş kritik/döner komponent, asamble ve alt sistem imalatı yapan bir özel teşebbüs firmasıdır. Alp Havacılık, müşterilerin kalite ve zamanında teslim beklentilerinin arttığı küresel arenada, etkin operasyonları, yalın üretim yöntemleri, güçlü kalite, mühendislik ve test altyapısı sayesinde başarıyla rekabet etmekte, sektörün dünya liderleri ile önde gelen programlarda işbirliği yapmaktadır.

Alp Havacılık, tamamı Türk vatandaşı beşyüze yakın personeli, yüzden fazla yeni nesil çok eksenli takım tezgahı, CMM kalite kontrol teçhizatları, onlarca özel işlem, proses, kaplama, tahribatsız muayene hattı, test ve laboratuar kabiliyetleri ile eşsiz bir konuma sahiptir. Alp Havacılık titanyum, aluminyum, çelik, paslanmaz çelik, bakır alaşımları ve süper alaşımların işlenmesinde çok geniş çaplı deneyime sahiptir. Bilhassa titanyum alanında dünyanın önde gelen havacılık firmaları arasındadır.

Alp Havacılık Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii ihracatının yüzde 20`sinden fazlasını tek başına gerçekleştirmektedir.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi`nde yerleşik olan Alp Havacılık, 23.500 m²`lik modern tesislerinde faaliyet göstermektedir.

Alp Havacılık’ın havacılık ve uzay sanayisindeki tasarım ve üretim becerilerimizle sektörü öngörülen geleceğinin çok ötesine taşımak; tasarım, üretim, bakım ve satış sonrası hizmet sorumluluklarını üstlenerek bu kritik alanda dünyanın ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaktır.

Kurumun gelecek hayali ise; teknolojimiz, tecrübemiz, özgün yaklaşımlarımızla havacılık ve uzay sanayisinin gelişimine yön veren, ürün ve hizmetlerimizle daima dünyanın en iyileri tarafından iş ortağı olarak seçilen bir konumda olmak.

F-35 savaş uçağı ve Türk Genel Maksat Helikopter Programı gibi önemli projelerde yer alan Alp Havacılık, Savunma ve Havacılık alanında 2017 yılında en çok ihracat yapan 4. firma oldu.

 

T-70 Alp Havacılık ile uçuşa geçecek

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde askeri ve sivil alanda faaliyet gösteren Alp Havacılık’ın Türk Genel Maksat Helikopter Programında iş payı bulunuyor. Sözleşme bedeli yaklaşık 3.5 Milyar ABD Doları olan program kapsamında firmanın iş hacmi, 500 milyon doların üzerindedir. 109 adet T-70 helikopteri üretilecek projede Alp Havacılık’ın sorumlu olduğu ürün ve sistemler ise ana transmisyon modülü dâhil tüm dişli kutuları, tüm dişliler, uçuş kritik bileşenler, kuyruk rotoru şaft sistemi (tail rotor drive system / TRDS), ana rotor ve kuyruk rotoru kompleleri, uçuş kontrol sistemleri ve iniş takımı komplelerinden oluşuyor.

F-35 motoruna Alp Havacılık imzası

Alp Havacılık F-135 motoruna ait Fan pervaneleri ve Fan arka gövdesi gibi Motor Kritik Döner parçalarının imalatının yanında, Hamilton Sundstrand firması için BOEING 787 ve AIRBUS 380 uçaklarının motor ve APU sistemlerinde bulunan Diffuser ürün gruplarının, Pratt & Whitney Canada firmasına ait motorların yakıt ve yağlama sistemlerinin ve Pratt & Whitney F-135 ve F-100 motorlarına ait Sync. Ring ürün gruplarının imalatını da gerçekleştiriyor.